De Muziek Experts

CULTUUR – Idlib, Syrië, geen derde wereldoorlog, maar wel oorlog tussen en met drie landen

Er viel mij iets op toen ik even doorlas waar Piet zometeen over gaat spreken, en dat is de lokatie wereldwijd gezien waar gevechten en bijna oorlogen plaats vinden. Europa .. wel nee, Amerika? Ga toch weg, Nee het gaat om de al armere landen, en dan wil ik het nog niet eens over geloven gaan hebben want daar blijken ook hele rare dingen vermeld in te worden. Mensen leef in pais en vree met elkander tesaam … we bennen toch op de wereld om mekaar te helpen nie waar??


Er moet hier wat over gezegd worden. Dat doen de Verenigde Naties ook al, maar er gebeurt niets op het front van het vrede stichten. Turken, Russen, Syriërs van allerlei komaf schieten door elkaar heen en op elkaar. Deze oorlog gaat alleen nog maar door via vuurmonden die hun uitbraaksel in de monden van talloze kinderen schieten. De vaders zijn al voor grote delen omgekomen in een zinloze strijd. Je eigen land aan gort schieten doet de leider van Syrië nu al dik 10 jaar. Hoe je daarmee de slaap kan vatten, is voor ons een raadsel.

Ik zou zeggen tegen Assad. Joh, er is al zat in jouw land aan de hand.

Hou der nou eens mee op en laat iedereen stemmen en een regering van nationale eenheid maken. Er is werk zat vanwege de nodige wederopbouw van jouw en hun land. En als de vrede uitbarst krijg jij, de idioot Assad, nog geld uit het buitenland toe voor die wederopbouw. Want wij hebben hier baat bij om de Syriërs te laten leven in hun eigenste landje.

Het blijft voor ons in deze 21e eeuw een ongelofelijk gedoe in die islamitische gemeenschappen. Men heeft nog meer soorten islamitische onderstromingen dan de Christelijke kerken in onze streken. Daarin blijken wel twee hoofdgroepen te bestaan, de soennieten en de shiïeten. Die willen nog steeds niet door een poort samen binnengaan. Alleen door die poort naar de hemel geloof ik. Die leggen mekaar net zo gemakkelijk om. Ze vermoorden elkaar zelfs in elkaars moskeeën. Wat een geloof. Alleen het eigen volkje heeft gelijk. Waar hebben we dit eerder gehoord.? Overal op de wereld blijven mensen zo naar hun wereld kijken. Alsof er geen honderden andere geloven en culturen bestaan en dat die evenveel rechten hebben, valt al helemaal niet te begrijpen door de oogkleppigen onder ons. Helaas is dat zo en blijft dat nog wat te lang zo.

Hoog tijd voor die Verenigde Naties om eens echt verenigd te stoppen met schieten en samen te gaan werken.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl