De Muziek Experts

CULTUUR – De mensheid is nu echt knettergek bezig

Vroeger keek je Nederland 1, hooguit 2 en misschien, maar die kwam pas in de jaren 80, Nederland 3 .. je had dus 2 a 3 keuzes om naar te kijken, beviel het programma op t ene net je niet, keek je t andere, beviel dat je niet dan had je vaak toch erge pech, dan was er simpelweg niks op TV, moet ik wel eerlijk zijn dat in die tijden de mensen nog niet zo erg tv keken als we het nu kennen uiteraard.
In de eind jaren 80 kwamen de eerste zenders er bij en dat was gelijk commercieel, TV10 zou als eerst beginnen maar mocht niet door vanwege de wetten des vaderlands, maar RTL Veronique mocht wel omdat het niet in Nederland gemaakt werd maar in Luxemburg, de L in RTL.

Toen popte de ene na de andere zender op en zo zitten we met tal van zenders in ons tv pakket … de keuze is er reuze, wie kan 999 zenders tegelijk kijken? EN als het dan nog niet gek genoeg was, kwam er ook nog ene Netflix en Videoland om het hoekje kijken, nu gevolgd met menig andere streaming dienst, en als je het zat bent ,,, zet die knop op je tv toch uit… nee dan moet je gaan praten tegen je tv… TV ga uit … zegt je tv binnenkort terug… Nee geen zin in,, kijk maar lekker door!!


Het gaat hier om de commerciële kant van de mensheid en zijn bedrijvigheid. In iedere maatschappij ontpoppen mensen zich als uitvinders en volgers. Maar dankzij de uitvinding van weinigen gaan er tallozen mee aan de haal. Wat bedoel ik hiermee?

Om een voorbeeld te geven. Eerst bakten de bakkers gewoon een soort brood. Bv. stokbrood of een bredere variant zoals ons bruin brood en wit brood. Maar om ook van de geldcake te kunnen meesmullen ontstonden de varianten zoals daar bv. zijn, alleen al in Nederland hé, Bruin volkoren, Donker meergranen, Waldkorn, Tijgerwit, Casino, Pompoenpittenbrood, Zonnepittenbrood, Vloerbrood,(dat is pas echt vies, lijkt me), Spelt,(ja, ik spelt het goed), Donkerbruin volkoren en Prokorn. Dat woord of deze laatste typering lijkt eerder op een politieke partij dan op een broodtype.

Zorgend eze namen voor meer omzet? Dat is de bedoeling, ook om als klant te kunnen en mogen kiezen uit verschillende soorten. Maar als puntje bij paaltje komt of het brood bij het mondje blijkt het dat er steeds minder mensen sowieso brood eten door antireclame van de slankheidslobby en de bewusterleven lobby. Zo gaat het meestal. Meer soorten, hogere prijzen en minder gebruikers.

Na deze te lange inleiding kan ik kort ingaan op wat mensen via de ogen moeten en willen of juist niet willen eten. De prijs van het aangebodene stijgt maar door waardoor er illegale en innovatieve nevenaanbieders zijn ontstaan. We trappen er na een tijdje niet meer in dat de providers voor TV, internet en telefonie steeds duurder worden en zelf willekeurig voorwaarden en tv-zenders veranderen of zomaar doen verdwijnen. Dan heb ik het over bedrijven als Netflix, Disney, HBO, Film 1, Videoland, Apple TV en het eigen aanbod van bv. Ziggo en KPN. Die laatste twee namen en grootste van de providers schieten namelijk in eigen voet door de beperktheid van aanbod en hun steeds hogere tarieven.

Ze krijgen nu al zware concurrentie van de verzadigde kijker die niet meer zoveel wil betalen en niet te afhankelijk wil zijn van de nukken van deze providers. Dit wordt vergemakkelijkt door internetconcurrenten als IPTV, Kanalenlijst HANS of een kastje á €99 per jaar om alles te kunnen zien in de wereld. Zeker 1000 zenders zijn er te vinden dan. Zo blijft er van alles in beweging voor de klant, maar die heeft dan vierkante ogen of is helemaal afgehaakt als tv-kijker.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl