De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK – Wat? Gelijkheid tussen man en vrouw? Laat me niet huilen.

Sint en kerst zijn in aantocht en wat valt me op? De boeken over de Me-Too beweging liggen klip en klaar en dik in de schappen van de boekenwinkels. Het fenomeen is jaren geleden al zo genoemd en we hebben heel wat mannen zien verdwijnen of aan de schandpaal genageld zien worden.Verhalen opgesteld door journalisten, ooggetuigenissen door de vrouwen die dit ondergingen en uit Engelstalige hoek vaak. Koopt deze boeken bij den echten boekenhandel mensen en niet bij die magazijnen via internet met hun vervuilende bestelautootjes. Oh, ik drijf af, eh glijd verder weg… Maar terug naar het heel belangrijke onderwerp wat af en toe weer extra in de belangstelling komt. Want met de sexegelijkhied zijn we er nog steeds niet.

Er worden allerlei onderzoeken en proefschriften over dit onderwerp gedaan en geschreven. Het is nog steeds niet aan de orde, die gelijkheid tussen man en vrouw, zelfs niet in Nederland. Nog steeds wordt over een vrouwelijke minister geschreven wat ze aan had en of haar lippenstift wel leuk stond. Zie het voorbeeld in Frankrijk in hun parlement, waar de mannen bij het spreken van een vrouwelijke minister haar niet aankeken, maar naar iets anders keken en ook die opmerkingen maakten over haar uiterlijk en/of kleding. Erg vervelend en niet eens origineel meer.

Nog een paar schrijnende voorbeelden en waarschijnlijk misplaatste vooroordelen. Die vooroordelen bestaan, omdat de man bang is voor zijn positie in de hiërarchie. Maar volgens mij zijn mannen juist echt sterk als ze gelijkwaardig willen omgaan met de andere sexe. Het moet langzaam beter gaan, dat wel, want snel gaat weinig de goede kant op, zoals de geschiedenis uitwijst.

Hier die voorbeelden van nutteloze vooroordelen:

-1- Mondige vrouwen zijn een minder leuke partner in de liefde.

-2- Vrouwen moeten vooral thuis werken.

-3- Vrouwen mogen geen kerkelijke functies vervullen.

-4- Vrouwen kunnen niet zo goed autorijden als mannen.

-5- Een op de drie vrouwen op de wereld wordt misbruikt als slaaf, in de sexwereld, of krijgt

te maken met zinloos geweld, wat natuurlijk ook misbruiken is.

Het toppunt is dat vrouwen, en dat is heel goed onderzocht, 2/3e van al het werk doen op aarde en maar 10% van het wereldinkomen verdienen. Dit komt in Afrika het schrijnendst voor. -Ga daar maar eens met de VN en alle landen tegenaan!

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl