ma. mei 10th, 2021

De Muziek Experts

want er zijn geen betere!

PIETS UITSPRAAK – Wat? Gelijkheid tussen man en vrouw? Laat me niet huilen.

2 min read

Sint en kerst zijn in aantocht en wat valt me op? De boeken over de Me-Too beweging liggen klip en klaar en dik in de schappen van de boekenwinkels. Het fenomeen is jaren geleden al zo genoemd en we hebben heel wat mannen zien verdwijnen of aan de schandpaal genageld zien worden.Verhalen opgesteld door journalisten, ooggetuigenissen door de vrouwen die dit ondergingen en uit Engelstalige hoek vaak. Koopt deze boeken bij den echten boekenhandel mensen en niet bij die magazijnen via internet met hun vervuilende bestelautootjes. Oh, ik drijf af, eh glijd verder weg… Maar terug naar het heel belangrijke onderwerp wat af en toe weer extra in de belangstelling komt. Want met de sexegelijkhied zijn we er nog steeds niet.

Er worden allerlei onderzoeken en proefschriften over dit onderwerp gedaan en geschreven. Het is nog steeds niet aan de orde, die gelijkheid tussen man en vrouw, zelfs niet in Nederland. Nog steeds wordt over een vrouwelijke minister geschreven wat ze aan had en of haar lippenstift wel leuk stond. Zie het voorbeeld in Frankrijk in hun parlement, waar de mannen bij het spreken van een vrouwelijke minister haar niet aankeken, maar naar iets anders keken en ook die opmerkingen maakten over haar uiterlijk en/of kleding. Erg vervelend en niet eens origineel meer.

LEES OOK:  PIETS UITSPRAAK - Verkiezingen met als hoofdpunt Seksualiteit [THROWBACK 2016]

Nog een paar schrijnende voorbeelden en waarschijnlijk misplaatste vooroordelen. Die vooroordelen bestaan, omdat de man bang is voor zijn positie in de hiërarchie. Maar volgens mij zijn mannen juist echt sterk als ze gelijkwaardig willen omgaan met de andere sexe. Het moet langzaam beter gaan, dat wel, want snel gaat weinig de goede kant op, zoals de geschiedenis uitwijst.

Hier die voorbeelden van nutteloze vooroordelen:

-1- Mondige vrouwen zijn een minder leuke partner in de liefde.

-2- Vrouwen moeten vooral thuis werken.

-3- Vrouwen mogen geen kerkelijke functies vervullen.

-4- Vrouwen kunnen niet zo goed autorijden als mannen.

-5- Een op de drie vrouwen op de wereld wordt misbruikt als slaaf, in de sexwereld, of krijgt

te maken met zinloos geweld, wat natuurlijk ook misbruiken is.

Het toppunt is dat vrouwen, en dat is heel goed onderzocht, 2/3e van al het werk doen op aarde en maar 10% van het wereldinkomen verdienen. Dit komt in Afrika het schrijnendst voor. -Ga daar maar eens met de VN en alle landen tegenaan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lokale weer uitgebreid

Copyright © All rights reserved. | in samenwerking met BasOnAir.nl en BasvanZetten.nl