De Muziek Experts

CULTUUR – De natuur bestaat altijd wel, maar de diversiteit ervan wordt bedreigd

De hele week vlogen de dieren over het scherm. We zijn best wel begaan met dieren, maar er worden er toch veel te veel opgegeten en afgemaakt. Om vele verschillende redenen beseft de mens maar niet dat als ze de dieren in aantallen decimeren, dat ze uiteindelijk, let op dit woord: UITEINDELIJK, zichzelf er mee hebben.

De kat in de westerse wereld moet aangelijnd en binnen blijven om de muizen en vogels te sparen. Bosbranden mogen niet meer, want de koala’s klimmen dan naar het bovenste puntje van de bomen, maar die kunnen dan weer niet vliegen en verbranden toch. De leeuwen eten heel wat kinderen van de mens in Afirka op en dan gaan de oudere jongens ze vangen en komen als bewijs, ook van hun mannelijke jagersinstinct, dan terug met de poten. Veel mensen proberen die bedreigde dieren te beschermen, maar de mensen die ze bejagen moeten ook anders gaan denken.

Bewezen is dat dit een proces is van enkele jaren. Zo kunnen jagers veranderen in beschermers als zij tenminste maar goed betaald worden.Hekken om de veeplekken heen in de dorpen helpt ook al. Daar is geld voor nodig en dat mag ook best uit Europa, Amerika en China komen. Alleen films van National Geographic kijken helpt niet. Voor vele advertenties waarin allerlei stoere dieren figureren als die Leeuwen, Tigers, Impala’s, Bizons, Orca’s en zo moet eigelijk aan die dieren betaald worden. Ze zijn vaak niet zo groot in aantal. Er zijn wel 1 maal minder leeuwen dan Olifanten en die zijn al met weinig. een diersoort moet wel in grote aantallen bestaan om voort te kunnen leven.

We kennen de orang-oetang maar al te goed die niet begrijpt dat een heftruck zijn bomenwoud komt opvreten. Dat woud kan blijven bestaan en ook veel opleveren als het blijft. Geen soja verbouwen, geen witte vleeskoeien daar laten knoeien. Medicijnen kweken en toeristen rondsturen kan voor die bescherming zorgen die dan wel moet blijven bestaan. Zelfs Afrikaanse landen willen hier aan mee werken.

Ook moeten wij in Europa waar alle wilde dieren al zijn uitgeroeid de wolf gaan accepteren en manieren vinden om dat wild te laten leven en de veestapel hiertegen te beschermen. Dan leert men ook het belang van deze bescherming Niet alleen om die dieren die men wel kwijt zou willen te leren accepteren, maar ook te beseffen dat alles in de natuur samenhangt. Anders gaan we ten onder aan plagen en zitten we weer letterlijk in het jaar nul der beschaving

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl