De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK – De brand in de Notre Dame, een Drama evenals de wereld zelf

Nog steeds sterven er elke dag gemiddeld 8500 kinderen van de honger.

PIETS UITSPRAAK – De brand in de Notre Dame, een Drama evenals de wereld zelf

Wat leven we toch in een rare en complexe wereld. We krijgen heel veel meteen onder de ogen via de vele media. Maar meteen actie ondernemen of iets verbeteren gaat vaak veel te lang duren of komt helemaal niet van de grond..
Ik kon het even niet geloven. In een paar dagen is er tegen het miljard aan euro’s opgehaald om de Notre Dame te restaureren. Het is één van de oudste en meest populaire monumenten van de Franse hoofdstad, maar het is niets meer dan een gebouw, maar wel vol kunstschatten! Gemaakt van steen, hout etc.
Terwijl de hele wereld kijkt naar de kathedraal van Notre Dame, wordt er dagelijks gemiddeld 200 kilo plastic per seconde de zee in gedumpt.
Nog steeds sterven er elke dag gemiddeld 8500 kinderen van de honger. Het ijs op de Noordpool smelt onrustbarend snel.
Dagelijks trouwen er gemiddeld 41.000 meisjes die niet eens de leeftijd van 18 jaar hebben bereikt.
Ze moeten trouwen om allerlei achterhaalde redenen. Elke dag kampen we met het wereldwijde vluchtelingenprobleem Nog steeds is er geen genezing voor diverse dodelijke ziektes, die dagelijks slachtoffers maken.
Er zijn veel Nederlandse gezinnen die naar de Voedselbank moeten… Moet ik nog doorgaan…
De hoop voor een betere wereld is moeilijk in stand te houden. Mooie kerk was het, mooie wereld was het ook. Alletwee mogen wel een verfje krijgen van bv. die goedgeefse miljardairs en politici die te veel nutteloos wapentuig aanschaffen.
Laten we ons zorgen maken over onze gezamenlijke toekomst, over wat we achterlaten aan onze kinderen,over wat we zijn en wat we willen zijn.
Een tweede miljard kan er ook heus komen voor de eerder genoemde goede aardedoelen. Wat heb je aan de Notre Dame op een dode planeet? Zo, dat wou ik even kwijt.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl