ma. mei 10th, 2021

De Muziek Experts

want er zijn geen betere!

PIETS UITSPRAAK – DICTATORS, latent aanwezig, hoed u!!!

2 min read

Zal na deze titel meteen confronterend verdergaan. We kennen dictators of dictatoren die in hun eentje een land bestieren en bestierd hebben. Hoe dat dan echt mogelijk is, lijkt mij vooral een kwestie van lafheid en zucht naar macht en poen door de medewerkers van deze dictators of dictatoren. Zelfs andere landen doen weinig om de soevereine dictators aan te pakken. Een boycotje hier en een uitwijzinkje daar en dat is het dan vaak wel.

Zoiets zie ik in Turkije. Ene Erdogan, via een anagram valt er Nare God van ’s mans naam te maken. Dat is hij dan ook in vele ogen binnen en buiten zijn land.
Maar in ons land? Ja, daar laten we dit ook toe. Ik begrijp nog steeds niet dat Wilders een politieke partij kan opzetten zonder leden en statuten en stemmingen enzovoorts. Alles wordt bepaald door die ene leider. Dat je daar dan mee meewerkt zonder iets van jezelf er in terug te zien is echt ongelooflijk. In interviews wordt dan gemeld dat deze volgelingen zich kunnen vinden in de wijze leidende leider. Vandaar dat er veel afvallen of niet mee meedoen met deze kul. Die komen dan even als schandaal of zo in het nieuws, maar de leider heeft voetvegen te over en zijn stemvee blijft netjes zijn rondje rood maken.

LEES OOK:  Cultuur: Allerlei wegen en bruggen gaan tijdelijk dicht

Welk een eigenaardig fenomeen! Te meer, omdat dit in de wet mag. Alle andere politieke partijen hebben die verkiezingslijsten, maar daarnaast ook statuten en vergaderingen. Dat moet al een eerste en tweede vereiste zijn voordat je ook maar gerechtigd bent om ook maar een politieke partij te beginnen. Gelijke monniken, gelijke kappen. Daarom blijf ik vinden dat zo’n Partij voor de Vrijheid, die eigenlijk de Partij tegen de Vrijheid zou moeten heten om de eigen beginselen trouw te blijven, in wezen illegaal is en opereert. Voor de zuivere democratie: Weg met illegale partijen. Opheffen en verbieden. De sympatisanten moeten dan een andere organisatie opzetten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lokale weer uitgebreid

Copyright © All rights reserved. | in samenwerking met BasOnAir.nl en BasvanZetten.nl