De Muziek Experts

CULTUUR – De vrijheid van doen en praten wordt beperkter

CULTUUR – De vrijheid van doen en praten wordt beperkter

BAS: Een belangrijke vraag de laatste tijd… wat vind u van roken? Roken op straat, roken op het terras, roken in uw eigen tuin, of zelfs in uw eigen huis, hoever gaan we met onze verboden? Ik moet eerlijk zeggen om mij heen roken allerlei mensen en soms stik ik hier wel de figuurlijke moord, sta ik in mn washok ruikt al mn was naar rook omdat daar onder net iemand gerookt heeft.. Erg jammer, dus een bepaald verbod zal ik zeker niet tegen gaan .. maar ja aanjuichen is ook de vraag.. zelfs het verhogen van de prijzen op n pakje sigaretten helpt niet.. je bent verslaafd of … ja je bent verslaafd. Het feit is simpel, de roker moet gewoon even logisch denken waar hij rookt, heb in het afgelopen jaar maximaal 1 of 2 keer meegemaakt dat er iemand vroeg of ik t goed vond dat hij/zij rookte bij mij in de buurt… stom genoeg zeg je dan weer ja is prima … en dan het volgende …

PIET:   Wat een titel vandaag, maar hij dekt de lading. Er zijn veel berichten over wat wel en niet zou mogen deze tijd. Er zijn over vele zaken geen wetten, maar de publieke opinie verschuift en daar krijgen we dan toch mee te maken en hoe gedraag je je dan? Ga je in discussie of kruip je in een holletje? En dan heb ik het hier niet eens over het MeToo Verhaal. Een bekende cabaretier noemde deze periode waarin wij nu leven een nieuwe ouderwetse Biedermeijertijd waarin de Parade Der Proleten belangrijker lijkt dan gezellig samenleven.

Eén voorbeeld ter illustratie: Een man rookt geregeld een sigaartje in zijn eigen tuin. De laatste tijd merkt hij dat er geen praatje meer mogelijk is met de wederzijdse buren. Want die sluiten deuren en ramen als deze man zijn bruine stokje in de hens zet. Vroeger stond hij met deze mensen nog gewoon gezellig te keuvelen. Hij meent dat aan de voorkant van de huizen het veel erger gesteld is met de luchtvervuiling, omdat de rijbewegingen van pakketdienstafleverbestelwagentjes een enorme vlucht heeft genomen en dat er dan wel wat meer luchtvervuiling ontstaat dan die van hem in zijn eentje. Hij zal de proef op de som binnenkort nog nemen als hij in zijn eigenste tuin de barbiekjoe weer eens opport voor een fijn stukje vlees bij de aardappelsalade en de komkommer naast het biertje. Hij is benieuwd of er naast het sluiten der ramen en deuren nog kritiek komt over zijn gewoonten op eigen terrein. Veel mensen doen aan zelfopgerichte inspectiediensten en dat vinden wij bedenkelijk omdat je met elkaar moet praten en niet haat en nijd en verwijdering moet propageren in je straat. Waar hebben we dit als mensheid eerder meegemaakt?

Nog andere voorbeelden:Topless zonnen zit in de verdomhoek net als het leuk vinden van absurde humor en het vallen over bepaalde woorden. Een boer krijgt in deze hete tijd bezoek van een inspecteur die het welzijn van het vee in de gaten moet houden namens een of andere organisatie.
Als je je koeien in de wei laat lopen krijg je per liter geleverde melk anderhalve cent extra. De koeien van deze boer stonden en lagen tijdens het bezoek vooral in de open stal. Tja, sprak de inspecteur, als ze niet in de wei lopen vervallen de extra gelden voor uw melkhoeveelheid. Hallo, beet de boer hem toe, het is hartstikke heet en die koeien weten niets van weideplichtig zijn en zoeken gewoon schaduw en verkoeling in de schuur en onder de bomen. Dat ga ik even controleren, antwoordde de vlijtige inspecteur en hij wilde in het weiland op zoek naar verse vlaaien van een bepaalde bruine kleur. En nu oprotten, riep de getergde boer. Wat er in het rapport zou komen te staan, kon hem niet veel schelen omdat hij de weergoden aan zijn zijde vond staan.

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl