De Muziek Experts

PIETS UITSPRAAK – Droog , droger, droogst, het kan nog droger! En daarna?

PIETS UITSPRAAK –  Droog , droger, droogst, het kan nog droger! En daarna?

BAS: “Voorgaande weken hadden we het er al een beetje over, maar nog minstens 4 jaar deze droogte en het is een catostrofale ramp voor de natuur, want zowel mens, dier als natuur zal dan langzaam aan vergaan .. van de dorst ja… De vraag is nu dan ook, hoelang houd deze droogte daadwerkelijk aan, het is vandaag, dinsdag, de warmste dag van de week vanaf morgen koelt het weer af naar 22 graden en komen er volop regenbuien, waar ik dan deels weer blij mee ben, maar een beetje zon is
altijd wel fijn, zolang het maar goed is voor “Moedertje Natuur” ”

PIET: “Wanneer gaat de hele wereld over op zeewater? Het is duur, maar dat water is echt naast zuurstof een van de supereerste levensbehoeften. Laat de Verenigde Naties een bank oprichten om deze installaties overal aan te kunnen gaan leggen. Je hebt dan meteen twee grote waterdruppels in een klap; water en werkgelegenheid. Ja, we praten nog maar wat door over de droogte in Nederland. Meer dan de halve wereld ligt al jaren op apegapen. Wij zien daar alleen wat nieuwsflitsen van als
er in andere landen mensen en dieren doodgaan hierdoor of verdrinken als het een dag veel te veel onweert, hoost en giet waardoor mensen verdrinken. Mooie dood, zou je bijna zeggen. Liever te veel water dan geen water. Sorry, maar je wordt wat cynisch. Want wij als rijke landen zien nu pas de noodzaak van goede watervoorziening als het in de eigen achtertuin en landbouwgebieden plaatsvindt. Laten we niet alleen maar blaten als een uitgedroogd schaap dat het zo warm is en wat je allemaal kunt doen om de dag door te komen. Acgtie en praktijk. Vooral tegen dat andere nonieuws ingaan van te rijke egoïsten die met een raketje het heelal in willen en nog verder om te emigreren naar andere beschavingen bij de volgende ster in het Melk wegstelsel. Melkweg? Daar moet ook nog veel water zijn. Kan die Musk met zijn miljardaiarshobby dat niet beter op gaan halen dan van de aarde weg te migreren? Duidelijk mensen. En wees zuinig met water. Een tip alvast: Een lang niet
gewassen stoffige auto is bv. mileubewust en leuk. Dan denken mensen dat je ver weg bent geweest in andere stoffige gebieden. En geef je oude brood aan de vogels. Afijn, tips genoeg.”

Over De Muziek Experts

Voeg opmerking toe

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven voor om e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

TME – Cabaretteketet

TME – Opvallende Muziek

Het lokale weer

Laatste Berichten

Select 2021Select 2021

LUISTER LIVE BR6 – Radio

KIJK LIVE BR6 – TV

Lokaal Nieuws

Bezoek BasOnAir.NL voor meer Lokaal Nieuws!

Bas On Air

Bas On Air

Een lekker begin van je avond wordt verzorgd door Bas van Zetten op BR6 (radio). Met lokaal en landelijk nieuws de juiste hitmix zorgt hij voor de perfecte cooling-down na een dag werken.

Dinsdagavond 19:00 - 20:00
Herhaling 21:00 - 22:00
Website: BasOnAir.nl