ma. mei 10th, 2021

De Muziek Experts

want er zijn geen betere!

Cultuur: Sportzomer

2 min read

Ja, vele kampioenschappen liggen in het verschiet deze lente en zomer. Dat geeft veel voorplezier als je er in geïnteresseerd bent. Niet altijd zal de roem voor de favorieten zijn. Want bij een toernooi blijft er altijd maar één over en die noemen ze dan de kampioen. Of er nu 180 wielrenners meedoen of 20 teams of 11 sporters. Altijd is er maar één de winnaar. Eigenlijk is er meer tragiek dan roem om op te rapen. Dat maakt de roem , als die komt, er zeker mooier op. Omdat die dus zeldzamer is. Er zijn al mensen geblesseerd voordat ze aan een evenement mee zouden gaan doen. Die gaan niet eens sporten. Zoals het Nederlands elftal en hier wordt dan een team uit de voetbalsport bedoeld, voor wie deze term geen betekenis heeft.

Sportzomer dus. Dat betekent ook dat je zelf ook wel kunt gaan sporten. De winst telt niet, alleen het meedoen. Want het is goed voor je lijf en leden en hersens. Maar niet té fanatiek, anders ben je geblesseerd tijdens je vakantie en dat geeft ook veel onvrede.
Een team van ons Nederland heeft onlangs al de hoofdprijs gepakt. De jongensvoetballers van onder de 17 jaar hebben na veel strafschoppen de finale van het EK voor deze leeftijdscategorie binnegeschoten .Lichtpuntje voor Nederland. De wedstrijden lieten enthousiast rennende mannetjes zien. Met af en toe ietwat erg groot uitgevallen exemplaren ertussen, waarbij je twijfelde aan hun leeftijden. Goed gedaan,
Een advies : Kies meerdere favorieten, desnoods uit een ander land. Als er een van je favorieten ontvalt, zoals het eigen elftal, dan kun je nog door met bv. met de Belgen in Rusland tijdens de WK.
Veel plezier deze zomer, met uw eigen sport of een van de kijksporttoernooien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lokale weer uitgebreid

Copyright © All rights reserved. | in samenwerking met BasOnAir.nl en BasvanZetten.nl