ma. mei 10th, 2021

De Muziek Experts

want er zijn geen betere!

Cultuur: We kunnen niet meer schoonmaken

2 min read

Over Cultuur binnen of buiten Bodegraven: We kunnen niet meer schoonmaken.

Gaan we terug naar vorige eeuwen? Een artikel dat ik aantrof in de krant over het feit dat we onze woningen niet meer goed schoonmaken of kuisen is een roep in de woestijn. Iedereen die dit artikel tot zich neemt gaat meteen bij zichzelf te rade. Maar het is toch schoon bij mij? Ik stofzuig af en toe. Een enkele keer hang ik het vloerkleed buiten of sop ik de vloer. Wat een paniekzaaierij. Zaaierij? Ja, van bacteriën, zilvervisjes en talloze pissenbedden en schimmels zul je bedoelen.
Maar die zie ik echt niet in mijn huis. Nee, je kijkt niet goed, je maakt de hoeken en de kelder niet schoon en je zorgt voor te veel warmte wat die beestjes lekker vinden en je hebt er geen tijd voor en je bent het handwerk ontwend. Het liefst heb je een robotstofzuiger, zo’n ronde, die door zijn vorm al niet overal kan komen. Je hebt het liefst nog een schoonmaker of schoonmaakster, maar die is te duur en die doet ook echt niet alles of niet alles goed.

LEES OOK:  Piets Uitspraak: Trump de stumper en Blok met het blok voor zijn hoofd

Dus, door ontwenning en dat belachelijke tijdtekort kunnen we niet meer goed koken, niet meer winkelen in fysieke winkels, niet meer praten met mensen als er klachten zijn, want dan moet je achter in de onzichtbare rij op een website of telefoonlijn aansluiten en daarna een gesprek voeren dat meer irritatie veroorzaakt dan een opgelost probleem. Laat staan dat we onze foute gewoonte gaan verbeteren of er tijd voor nemen om ons er even in te verdiepen.

Hoe nu verder? Een gat in de markt voor een groep werklozen, een gat in de markt om meer een wijgevoel te krijgen in je woongroep als je samen een ochtend of middag eens echt aan de schoonmaak gaat. Dan spreek je af om het bv. iedere maand zo een keer te doen. En daarna lekker eten en drinken, want dat heb je dan verdiend en… al doende word je er ook nog beter in, in dat echt goed schoonmaken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het lokale weer uitgebreid

Copyright © All rights reserved. | in samenwerking met BasOnAir.nl en BasvanZetten.nl